Kaip greitai ir veiksmingai pagerinti kraujotaką

Kaip greitai, efektyviai ir be didelių pastangų pagerinti kraujotaką?

Vienas humoristas sakė, kad dažnas vyras yra tikras dėl vieno dalyko – jo lovoje visuomet laukia pora šaltų kojų. Juokingai skamba, tačiau šąlančios rankos ir kojos – rimtas sveikatos sutrikimas. Neturintiems šio sutrikimo nesuvokiama, jog galūnės gali šalti net kai lauke karšta. 

Trūksta gyvenimo džiaugsmo
„Jeigu žmogus vis dažniau pastebi, kad šąla jo rankos ir kojos, net ir esant vadinamajai pliusinei temperatūrai, tai pirmas ženklas, kad prasidėjo problemos su kraujotaka“, - sako masažo specialistė, kūno terapeutė Rasa Mažionienė.
Pasak jos, tiek fizine, tiek psichine prasme kraujotakos problemų kyla dėl gyvybinės energijos stokos. „Jei šąla rankos ir kojos, galima manyti, kad žmogus arba nemoka džiaugtis gyvenimu, arba jam trūksta veržlumo bendraujant kurioje nors gyvenimo srityje, o gal jis nepakankamai aktyvus visuomeniniame gyvenime. Toks žmogus nemoka kurti džiaugsmingų situacijų ir dėl nuolatinės nervinės įtampos sutrinka jo storojo žarnyno veikla, vystosi disbakteriozė. Storasis žarnynas atsakingas už organizmo „apšiltinimą“. Nekreipiant į tai dėmesio, pradeda vystytis įvairios su kraujotaka susijusios ligos, net aterosklerozė. Nenuostabu, kad esant tokiai organizmo būklei, jis apie tai siunčia mums signalą – nuolat šąla rankos ir kojos“, - sako R. Mažionienė.

Šąlančias vietas masažuoti
Paklausta, ką gi daryti žmogui, kurį kamuoja šąlančios galūnės, medikė patarė kuo dažniau masažuoti zonas, kur yra daugiausia akupunktūrinių taškų – tai padai, delnai ir ausys. „Trinkite, maigykite rankomis, pasitelkite masažinius volelius ar kitokias turimas priemones. Svarbiausia, kad šios zonos būtų masažuojamos kasdien, galima net kelis kartus per dieną. Tuomet centrinė nervų sistema, kaip reakcija į dirgiklį, siunčia daugiau kraujo į tas vietas, kad subalansuotų vidaus organų veiklą, atstatytų organizmo pusiausvyrą“, - sako kūno terapeutė Rasa Mažionienė.
Pasak masažo specialistės, jei jau turite šąlančias galūnes, pravartu būtų įnešti į savo gyvenimą ir kitų pokyčių – mankštinimąsi ir savimasažą paversti kasdieniu įpročiu. „O svarbiausia, keisti požiūrį į gyvenimą – ne kartais, o nuolatos patirti džiaugsmą“, - šypsosi kūno terapeutė R. Mažionienė. 

Masažo salonas namuose!
Taškinį masažą meditacijai ir savigydai ne vieną šimtmetį taiko Indijos jogai. Jie seniai išstudijavo akupunktūrinius taškus – juos spaudžiant suaktyvėja vieno ar kito organo veikla. Šias žinias taiko senovės kinų medikai ir kiti Rytų sveikatos specialistai.
Pristatome naujieną! Yantra masažinis kilimėlis – šimtmečių subrandinta sveikatos formulė jau Lietuvoje! Jogų išmintis ir patirtis panaudota gaminant šiuolaikišką, lengvą ir patogų Yantra kilimėlį. Kilimėlio gėlytės veikia kaip taškinio masažo vinukai – jos aktyvina gyvybiškai svarbius taškus. Stimuliuodamos akupunktūrinius taškus, kilimėlio gėlytės prisideda ir prie kraujo bei limfos cirkuliacijos gerinimo. Tai paskatina endorfinų ir oksitocinų gamybą. Nustatyta, kad endorfinai (laimės hormonai ir natūralūs skausmo malšintojai) blokuoja skausmą ir gerina savijautą, o didėjant oksitocinų (ramybės ir meilės hormonų) kiekiui mažėja streso hormonų lygis kūne. Yantra kilimėlį rekomenduojama naudoti siekiant pagerinti kraujo apytaką organizme. O gera kraujotaka, kai visi organai vienodai aprūpinami krauju ir reikiamu deguonies kiekiu, sušildys jūsų rankas ir kojas. Taip pat Yantra kilimėlis prisideda prie nugaros skausmų mažinimo bei galvos svaigimo. Šie sveikatos skundai neretai būna susiję su kraujotakos sutrikimais. 

Kuo naudingas Yantra kilimėlis?
Reguliariai naudojamas Yantra kilimėlis padeda atsipalaiduoti ir atsikratyti įvairių sveikatos sutrikimų. Masažinis kilimėlis:
• suteikia daugiau energijos;
• stiprina imunitetą ir padeda atgauti jėgas po ligų;
• efektyviai kovoja su periferinės kraujotakos sutrikimais;
• pagerina paviršinių kraujagyslių medžiagų apykaitą, tai prisideda prie odos elastingumo ir tonuso palaikymo. Kilimėlis puikiai tinka kovojantiems su celiulitu;
• reguliariai naudojamas padeda atsikratyti įtampos sukeltų galvos skausmų, atpalaiduoja įsitempusius raumenis;
• mažina menopauzės ir PMS sukeltus simptomus, padeda puoselėti kūną po gimdymo;
• ilgų skrydžių, kelionių ar darbo kompiuteriu metu puikiai atpalaiduoja įsitempusius raumenis.

Kaip naudoti Yantra kilimėlį?
Pirmąsias 5–20 minučių Yantra kilimėlis aktyvina energiją, o po 25 minučių prasideda atpalaiduojamasis poveikis. Ant kilimuko galima gulėti, stovėti, sėdėti. Tikėtina, kad kelias pirmąsias minutes galite jaustis nepatogiai, tačiau tai reiškia, kad Yantra kilimėlis veikia. Diskomfortas dings, pradėsite jausti šilumą ir lengvą spaudimą. Galite ant kilimėlio pasitiesti ploną medvilninį audinį.

„Yantra kilimėlis man padėjo reabilituotis po operacijos. Jis tikrai suaktyvina kraujotaką, todėl greitai sumažina skausmą. Taip pat kilimėlį naudoju po treniruočių raumenų atpalaidavimui. Kilimėlio privalumas, kad nereikia idėti didelių pastangų, tiesiog užtenka kiekvieną dieną ant jo pagulėti.“
Olimpinė čempionė Daina Gudzinevičiūtė

Yantra kilimėlis – jokio šalutinio poveikio!
www.yantramat.lt

delfi logo rgb
facebook
gmail
youtube
lrytas