Gripo ir koronaviruso panašumai

Gripo ir  koronaviruso panašumai

Kuo skirtingi ir panašūs gripas ir koronavirusas?
Nors gripas ir koronavirusas turi panašius simptomus, tačiau tai visiškai skirtingi virusai. Abi ligos sukelia karščiavimą, kosulį, kūno raumenų skausmus, kartais net vėmimą ir viduriavimą. Abi ligos gali komplikuotis į plaučių uždegimą. Įdomus skirtumas tarp gripo ir koronaviruso yra tai, kad COVID-19 galima užsikrėsti net tuomet, kai juo sergantis žmogus jau kurį laiką nebuvo netoliese, bet liko jo iškvėpto oro, kuris vis dar gali būti pavojingas. Ore virusas gali išlikti pavojingas net iki 3 valandų! O sergantysis gali būti jau labai toli..

Koronavirusas

Koronavirusai (CoV) yra didelė virusų grupė, sukelianti ligas, tokias kaip peršalimas ir sunkesnes, kaip Artimųjų Rytų respiracinis sindromas MERS-CoV (angl. MERS-CoV, liet. ARRS-CoV) ir sunkus ūminis respiracinis sindromas (angl. SARS-CoV, liet. SŪRS-Cov). Naujas koronavirusas COVID-19 yra nauja koronavirusų atmaina, kuri anksčiau žmonėms nebuvo nustatyta.

Koronavirusas dažniausiai pasireiškia kaip rinofaringitas (sloga, gerklės skausmas), bet būna ir virškinimo trakto sutrikimų.
Koronaviruso simptomai yra:
• Karščiavimas • Kosulys • Pasunkėjęs kvėpavimas, dusulys • Plaučių uždegimas Liga gali pasireikšti lengva, vidutine ar sunkia forma.
Inkubacinis laikotarpis arba laikotarpis nuo užsikrėtimo iki pirmųjų simptomų atsiradimo yra nuo 2 iki 14 dienų.

koron
delfi logo rgb
facebook
gmail
youtube
lrytas