Lentelės

Žuvies patiekalai - karšio receptai

1. Karšio receptas su bulvėmis ir svogūnais
Reikia: 1 kg karšio, 10 g sviesto, 5 bulvės, 3 svogūnai, 4 šaukšta miltų, pipirai, druska.Karšis kepamas orkaitėje.Švarią žuvį, patrinti iš visų pusių druskos džiūvėsėlių ir miltų mišiniu, padėti ant kepimo skardos su nedideliu kiekiu vandens, apdėti griežinėliais sviesto, aplink sudėti nedideliais gabalėliais supjaustytas bulves su svogūnų žiedais.

Karšis kepamas vidutinės temperatūrs orkaitėje nuo 40 minučių iki 1,5 valandos.
Kepant patariama žuvį palaistyti kepimu metu išsiskyrusiomis sultimis.
Manoma, kad skaniausias karšis kuris sveria iki 1,5 kg.

2. Karšis su grikiais kepamas orkaitėje

  • Karšis - 1 vnt (apie 1kg)
  • Svogūnai - 2 vnt
  • Grikiai - 500 gr
  • Druska - pagal skonį
  • Juodieji pipirai - pagal skonį
  • Augalinis aliejus - 100 g (kepimui)

Kol verda grikiai, išdarinėjama žuvis ir apkepami aliejuje svogūnai iki šviesios aukso spalvos.Įjungiama orkaitė ir įkaitinama iki 200 C.
Vėliau grikiai sumaišomi su keptais svogūnais, prieskoniais ir sudedami į karšio vidų. Galima pilvą persmeigti dantų krapštuku kad įdaras neiškristų.
Karšis dedamas ant folijos lapo ir sandariai suvyniojamas. Žuvis kepama apie 1val.

3. Keptas karšis su grietine 

Karšis - 1 kg,  4 šaukštai miltų,  200 g sviesto, 10 svogūnų, 200 g grietinės, džiūvėsėliai

Kepama orkaitėje 200-250 C temperatūroje.
Paruoštas karšis barstomas druska, voliojamas miltuose ir dedamas į kepimo skardą su sviestu, apdedamas svogūno griežinėliais ir pradedamas kepti. Karšiui pusiau iškepus jis apipilamas grietine, apibarstomas džiūvėsėliais ir dažnai laistomas savo sultimis.

4. Keptas karšis su medumi

Karšis - 1 kg, vyno actas - 175 g, gvazdikėliai - 2-4 vnt, svogūnas - 1 galva, miltai - 3 valg. šaukštai, medus - 3 valg. šaukštai, malto muskato riešuto ir pipirų žiupsnelis.

Žuvį supjaustyti gabalėliais apie 5cm dydžio ir išvolioti miltuose. Keptuvėjė su aliejumi kepti žuvį iki rudos spalvos (pasidengia kieta luobele). Sudėti žuvį į karščiui atsparų indą, užpilti vyno actą, patepti medumi, sudėti riekėmis supjaustytą svogūną ir  kitus prieskonius. Toliau žuvis ruošiama 40 min, apie 1700 C temperatūros orkaitėje.

5. Virtas karšis (lynas) su grietine

1 kg žuvies, 100 g rūkytų lašinių, 1 svogūno galva, 300 g grietinės, 5 arb. šaukšteliai smulkintos saldžios raudonos paprikos, druska

Išdarinėta žuvis supjaustoma gabalėliais, pasūdoma ir paliekama 2 valandoms. Vėliau dedama į puodą su verdančiu vandeniu ir verdama 15 – 20 min. Kitame puode supjaustomas svogūnas, lašiniai ir supilama paprika. Išvirta žuvis dedama į puodą su prieskoniais. Iš virtos žuvies puodo užpilama nepilna stiklinė nuoviro ir kaitinama 5-7 min, kaitinimo pabaigoje įdedama grietinė.
karsis
delfi logo rgb
facebook
gmail
youtube
lrytas